Det skall vara roligt att träna hund!
Både för oss och för vår hund.
Det var därför vi valde vårt namn:


Roligt med Hund!

Emelina

Hundar har alltid legat mig varmt om hjärtat och nu kan jag äntligen få jobba med det jag älskar!

Jag är utbildad hundinstruktör och viltspårsinstruktör. 

Jag tillsammans med sambo & hundar bor i ett hus omringat av skog och natur. Friluftsliv är viktigt för mig och därför är det fantastiskt kul att ha hundar som älskar att få följa med på alla våra äventyr.

Våra hundar är av rasen Cane Corso. Athena är en tokig hund med mycket energi som vill jobba både med kropp och knopp.

Vi tränar främst lydnad, upplet och personsök. Men vi  tränar annat utöver det: Viltspår, personspår, nose work, trix, lekar och har riktigt roligt tillsammans helt enkelt.  
Vilda är fortfarande ung och är under upplärning till att bli min sambos träningshund, en riktigt mysig hund även denna med mycket härlig och rolig energi. Hon gör sig förtjänt av sitt namn.

Med utökad kunskap om hundar, inlärningssätt och träning så tycker jag det är roligt att inspirera och lära ut ett trevligt sätt att träna med sin hund. Alla hundar är individer och det är viktigt att kunna anpassa sig efter just den individen vi har. Det kan vara en djungel med alla tips och trix. Jag hjälper gärna till och anpassar övningar/inlärningssätt efter just era förutsättningar och behov.

Jag ser framemot att lära känna dig och din hund. 

Idén om att jobba tillsammans och starta Roligt med Hund växde under vår utbildning. Det finns så mycket vi vill göra tillsammans med alla hundägare runt om och i Stenungsund.


Vi vill att ni ska tycka det är lika roligt att träna hund precis som oss.


Därför startade vi: Roligt med Hund, så vi kan dela med oss av den glädje man får av att träna tillsammans med sin hund. 


För er som inte känner igen oss längre, så har vi bytt logga, längst ner på denna sidan så finner ni vår gamla logga.  Hur arbetar vi?


Vi arbetar med belöningsbaserad träning efter modern forskning. Vi belönar de beteende som vi vill ha och jobbar med att få fram en härlig känsla för både hund och förare. 

Känslan är såklart det viktigaste!
Jessica


All min tid kretsar runt hund, mina vänner och familj. Lever tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Collin och våra två hundar. Charlie, blandras Jack Russell/Dvärgpinscher, som är född i juli 2010 och Bianca, Staffordshire Bullterrier, som är född i oktober 2017. 


Idag är Charlie pensionär från tävlingsbanan, men han har tränat allt möjligt: Agility, Lydnad, Rallylydnad och framförallt Nose work. Vi har varit på tävlingsplanen i rallylydnad och i Nose work. Fast han är 12 år så är det han som barnsligast av oss alla!

Bianca både tränar och tävlar i Nose work. Tanken är att vi ska börja med rallylydnad, specialsök och spår. För att det är alltid kul att lära sig något nytt och prova på saker.

Hemma så tränar båda hundarna Nose work (givetvis), personspår, viltspår och massa roliga trix.

Annars älskar hela familjen att hitta nya ställen att promenera på. Vi åker på minst en utflykt i veckan. Det är så mycket vacker natur runt omkring oss som vi gärna vill se och upptäcka. Kom gärna med förslag på var man kan promenera/vandra.


Nu har jag äntligen gått till att utöva mitt drömyrke: Hundinstruktör.

Yrket som jag har drömt om sen jag var liten! Jag utbildade mig tillsammans med Emelina på Aktiv Hund i Trollhättan.

Jag hoppas att jag kan inspirera andra att ha roligt med sin hund och dela med mig av mina erfarenheter och kunskap.

Ska bli kul att lära känna er :)

Bytet av logo

Våran första logga, kommer alltid att finnas kvar hos oss 

<3